ialovenionline
viber image 2023 07 08 12 28 37 627

ÎM„Suruceni-Service” a înregistrat un profit net de peste 76 de mii de lei, datorită plății în avans pentru apa potabilă

25 iulie 2023
406 vizualizări

Întreprinderea Municipală „Suruceni-Service” a înregistrat un profit net de 76 247 de lei, pentru anul 2022.  Directorul întreprinderii, Nicolae Suruceanu argumentează că acest profit s-a înregistrat în urma încasării în avans a plății pentru apa potabilă, la sfârșitul anului 2022, pentru anul 2023. 

„La sfârșitul lunii decembrie s-a majorat tariful la apă, iar locuitorii s-au grăbit să achite în avans pentru două, trei luni, pentru că urma apa să se scumpească din nou. În plus, primăria a mai alocat încă 25 de mii, bani neutilizați de întreprindere”, explică cum s-a format acest profit, directorul întreprinderii, Nicolae Suruceanu, în cadrul ședinței consiliului din 14 iulie.

Președinta ședinței, Natalia Lungu precizează că: Întreprinderea nu au știut cum trebuie raportați acești bani.  Au ținut banii pentru a achita facturile la lumină în primele două luni ale anului 2023, însă nu au știut că dacă au arătat profit trebuia să arate și cheltuieli, de asta și au așa bani”, precizează Natalia Lungu.

Consilierii au decis din suma profitului din 2022  să fie acoperite pierderile de 16 206 de lei din anul 2021, iar suma rămasa de 60 041 de lei  să o utilizeze pentru dezvoltarea întreprinderii municipale.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările