ialovenionline
liceul teoretic andrei varticFoto: blocul claselor primare al Liceului Teoretic "Andrei Vartic"

În liceul „Andrei Vartic” va fi construită o toaletă pentru elevii din clasele primare. Instituția anunță o colectare de fonduri

4 noiembrie 2021
1204 vizualizări

Liceul Teoretic „Andrei Vartic” din orașul Ialoveni se numără printre cele 30 de școli din Republica Moldova care au fost selectate în cadrul proiectului „Igiena contează – școala progresează” și care vor beneficia de finanțare pentru renovarea sau construcția toaletelor pentru elevi, conform recomandărilor și standardelor OMS pentru apă, sanitație și igienă.

Potrivit directoarei liceului, Valentina Sacara, pe lângă toaleta deja existentă în școală, prin intermediul proiectului se preconizează construcția unei alte toalete în blocul elevilor de clase primare. „Vrem să facem un veceu pentru fete la un etaj și pentru baieți la un alt etaj”, explică Valentina Sacara.

Lucrările urmează să înceapă la sfârșitul lunii noiembrie. Acestea vor fi finanțate în proporție de 60%, adică 180.000 lei, de către Asociația Obștească Rotary E-Club Moldova International, iar restul – 120.000 lei – va fi contribuția Consiliului Raional Ialoveni, Primăriei Ialoveni și Liceului Teoretic „Andrei Vartic”.

„50.000 de lei va aloca Consiliul, 50.000 – Primăria, iar restul – liceul, părinții, profesorii, toți oamenii de bună credință care vor să contribuie, pentru ca copii claselor mici să beneficieze de condiții sanitare”, spune directoarea liceului.

În contextul în care și liceul trebuie să aloce o sumă de bani, administrația instituției face un apel pentru colectarea donațiilor.

„Vă rog să susțineți acest proiect cu surse bănești, cât aveți posibilitate, de care copii claselor mici au foarte mare nevoie și vă vor fi foarte recunoscători”, este mesajul directoarei.

RECHIZITELE BANCARE:

Liceul Teoretic Andrei VARTIC or.Ialoveni, str.Alexandru cel Bun,84

cod fiscal 1012620008776

Trezoreria Regionala Centru or.Chisinau strada Puschin, 44

cod bancar TREZMD2X

Cont bancar 226631

IBAN MD82TRPDAT144214A14620AE

De menționat că la moment, în Liceul Teoretic ”Andrei Vartic” își fac studiile 766 de elevi, dintre care 226 de elevi sunt în clase primare.

Notă: Rotary E-Club Moldova International, Rotary Club Chisinau Triumph, Rotary Club Soroca, și-au propus să reabiliteze 30 de grupuri sanitare din școlile de pe teritoriul țării. Suma totală a proiectului e de 150 mii dolari, dintre care  20 mii dolari sunt preconizați a fi adunați din Moldova, iar restul sumei vor fi acumulați  de la Cluburile Rotary din diferite țări. Pentru colectarea banilor, a fost organizată o strângere de fonduri pe caritate.md, unde au fost donați circa 3800 de euro.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările