ialovenionline
C139D8D8 A1B9 437E A881 89237B1BB498foto simbol

În luna februarie vor fi organizate zile de donare a sângelui în Bardar și Costești

29 ianuarie 2022
703 vizualizări

Bardar și Costești vor fi localitățile în care, în luna februarie, vor fi organizate Zile de donare a sângelui. O dispoziție în acest sens a fost semnată de președintele raionului Ialoveni, Mihail Silistraru.

Astfel, la Bardar , Ziua de donare a sângelui va fi organizată pe 10 februarie, iar la Costești – pe 22 februarie.

Conform dispoziției, primarii celor două localități vor întreprinde acțiuni pentru mobilizarea donatorilor benevoli din rândul persoanelor sănătoase cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

Donatorii vor trebui să aibă buletinul de identitate ori alt document în care este indicat codul personal și fotografia. De asemenea, donatorii vor fi obligați să respecte măsurile epidemiologice, adică să respecte regulile de igienă a mâinilor, să poarte masca atât pe nas, cât și pe gură, să respecte distanța socială de cel puțin 1 metru.

De menționat că prin donarea voluntară și neremunerată de sânge, sunt salvate milioane de vieți și este îmbunătățită sănătatea și calitatea vieții multor pacienți. Autoritățile îndeamnă toată populația să participe la donarea voluntară de sânge, dând dovadă de solidaritate față de persoanele care necesită tratament hemotransfuzional de urgență.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările