ialovenionline
Platforma3

În raionul Ialoveni a fost creată Platforma de coordonare la nivel local privind incluziunea persoanelor pe piața muncii

6 iunie 2024
223 vizualizări

În raionul Ialoveni a fost constituită o platformă de coordonare pentru facilitarea integrării pe piața muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Ședința de constituire a platformei a avut loc pe 5 iunie, la Consiliul raional Ialoveni, iar crearea acesteia face parte din proiectul ,,Realizarea Rezilienței prin Oportunități de Ocupare a Forței de Muncă, Dezvoltare a Competențelor și Coeziune Socială în Moldova, implementat de HELVETAS Moldova în parteneriat cu HEKS/EPER, cu susținerea Eleveției.

Din cadrul platformei fac parte reprezentanții administrației publice locale, ai Direcției pentru ocuparea forței de muncă, reprezentanții sectorului privat și asociativ. 

În cadrul ședinței s-a discutat despre implementarea programelor de acordare a asistenței persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, ca să beneficieze și de servicii de formare continuă pentru dezvoltarea competențelor profesionale.

Totodată s-a discutat despre faptul că, pe lângă Comisia de asigurare a egalității de gen, să activeze și Platforma de facilitate a angajării în câmpul muncii a refugiaților ucraineni și a persoanelor vulnerabile din localitățile raionului Ialoveni.

Membrii acestei platforme și-au asumat să se întâlnească lunar, pentru a fi analizate ofertele de servicii prestate persoanelor beneficiare și să fie dezvoltare noi parteneriate. 

Platforma de coordonare pentru facilitarea integrării pe piața muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a avut loc ca urmare a Acordului de colaborare încheiat între Consiliul raional Ialoveni și reprezentanta Helvetas în Republica Moldova la începutul anului 2024.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările