ialovenionline
ialoveni canada 2021

În raionul Ialoveni a fost lansat un nou proiect menit să îmbunătățească guvernarea locală prin acțiuni de watchdog

28 iunie 2021
604 vizualizări

În luna iunie, portalul de știri IaloveniOnline.md a inițiat implementarea proiectului “IaloveniOnline.md – watchdog (câine de pază) pentru o guvernare locală mai responsabilă, incluzivă și transparentă”, finanțat de Fondul Canadian pentru Inițiative Locale.

Proiectul își propune să sprijine democratizarea în raionul Ialoveni prin activități de monitorizare a administrației publice locale, pentru un proces de luare a deciziilor mai responsabil, inclusiv și transparent.

Astfel, în perioada iunie 2021 – februarie 2022, echipa IaloveniOnline va reflecta prin materiale jurnalistice activitatea administrației publice locale în raionul Ialoveni, va transmite în direct și va înregistra ședințele consiliilor locale, va monitoriza transparența decizională online a celor 25 de primării și a Consiliului raional și, totodată, va elabora articole de presă care vor reflecta subiecte de interes comunitar.

Timp de peste trei decenii, Canada finanțează proiecte de asistență pentru dezvoltare în peste 120 de țări prin Fondul Canadian pentru Inițiative Locale / Canada Fund for Local Initiatives (CFLI). CFLI în Republica Moldova sprijină proiecte mici propuse și implementate de ONG-uri și alte organizații comunitare și care răspund nevoilor identificate ale comunităților locale.

cfli logo

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările