ialovenionline
foto simbol

Încă un pas spre aprovizionarea cu apă a locuitorilor din Ulmu. Încep lucrările de construcție a rețelei de apeduct

4 octombrie 2021
609 vizualizări

În satul Ulmu vor începe lucrări de construcție a rețelei de apeduct și forarea a doua sonde arteziene, pentru aprovizionarea cu apă a localității. Este vorba despre un proiect cu o valoare totală de 10 milioane de lei, finanțat de Fondul Ecologic Național, contribuția autorităților locale fiind de 800 de mii de lei.

O dispoziție privind demararea lucrărilor a fost semnată la 29 septembrie 2021 de către primarul localității, Veaceslav Druceanu. Potrivit acestuia, lucrările vor începe în cel mai scurt timp, fiind deja aduse unele materiale necesare.

dispozitie ulmu

De menționat că 90% din locuitorii din Ulmu sunt nevoiți să cumpere apă, din lipsa unei rețele de apeduct. În urma proiectului, ce urmează a fi finalizat în 3 ani (termenul contractului), toate cele circa 1400 de gospodării din sat vor fi conectate la rețeaua de apă potabilă.

Lucrările de construcție a rețelei și forarea celor două sonde arteziene ar urma să se încheie la sfârșitul anului 2021, pentru ca APL să obțină cea de-a doua tranșă în valoare de 5 milioane de lei din banii oferiți din Fondul Ecologic Național.

Până în prezent, pentru aprovizionarea localității cu apă potabilă a fost construită sonda, a fost instalat turnul de apă, a fost construit traseul de apă.

Potrivit primarului, locuitorii vor contribui doar pentru conectare și pentru instalarea contorului de apă, însă suma va fi una mica.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările