ialovenionline
school net 696x464 1

Începând de luni toate școlile din țară trec la învățământ online pentru două săptămâni

20 ianuarie 2022
914 vizualizări

Din lipsa locurilor libere în spitalele de copii din țară, școlile trec la învățământul online pentru două săptămâni. Anunțul a fost făcut de Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, după anunțarea noilor decizii ale Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP).

„Astăzi, suntem la nivel național în cod roșu. Astfel, se propune trecerea școlilor în online pentru două săptămâni. La momentul de față, toate secțiile pe care le-am reactivat, ca să spitalizăm copiii bolnavi de COVID-19 sunt pline. De exemplu, în Spitalul Municipal „Valentin Ignatenco” am deschis corespunzător, alternând, fiecare secție cu câte 30 de paturi. La sfârșitul primei zile, după deschidere, seara, toate 30 de paturi erau deja ocupate. A doua – aceeași situație”, a declarat Ala Nemerenco.

Universitățile din țară au trecut la învățământul online încă din 18 ianuarie. 

Grădinițele, deocamdată vor activa în regim normal.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările