ialovenionline
1 prima 1

Început de an școlar în vreme de pandemie. Fotoreportaj de la Școala Primară „Ion Creangă”

9 octombrie 2020
819 vizualizări

Administrația Școlii Primare „Ion Creangă” a decis să înceapă anul școlar cu prezența fizică a elevilor la lecții, dar clasele au fost împărțite în două schimburi. Primul – de dimineață, al doilea schimb de la ora 12. De asemenea, și intrarea elevilor în școală se va face la un interval și nu toți odată, la o oră fixă cum era anterior.

Școlile care au decis să înceapă lecțiile la 1 septembrie 2020, când în Republica Moldova se află în stare de urgență în sănătate publică și pandemie de Covid-19, au trebuit să adopte un șir de măsuri de siguranță și igienă, impuse de acest context.

Primul indicator al găsim chiar pe scările care urcă colorate spre intrarea în școală. Este despre respectarea distanței sociale, de 1,5 metri. La ușa principală, jos, elevei vor trece peste un covoraș cu dezinfectant pentru picioare.

Un aparat special anticovid, pentru dezinfectarea mâinilor, este amplasat în holul școlii pentru elevi și pedagogi.

Indicatoare sub formă de urme colorate sunt peste tot, pe coridoare și scări. Pe dreapta vor circula cei care intră, pe stânga cei care ies.

Panouri cu informații editate în mod atractiv pentru copii sunt amplasate la intrare, pe holuri în clase.

În fiecare sală de clasă primul lucru care te întâmpină sunt sticlele cu dezinfectant și liniile de demarcație de pe bănci.

Amplasarea elevilor în bănci va fi în formă de zig-zag, câte un copil în bancă și fiecare cu bucata lui delimitată.

Directoarea școlii, Alexandra Hâncu, speră foarte mult că vor începe și continua lecțiile cu prezența elevilor în clase și vor face tot posibilul pentru a evita infectarea elevilor.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările