ialovenionline
covid simptome

INFOGRAFIC: Diferențele tulpinelor de Covid-19 și situația epidimiologică din raionul Ialoveni

19 ianuarie 2022
628 vizualizări

O dată cu apariția tulpinei Omicron specialiștii au observat diferențe ușoare în simptomele pacienților lor față de variantele anterioare. Cel mai recent studiu ZOE COVID arată că „simptomele ușoare, asemănătoare răcelii, cum ar fi durerile în gât, strănutul și nasul care curge, erau din ce în ce mai frecvente, iar fostele semne distinctive ale COVID-19 – cum ar fi febra, tusea și pierderea gustului sau a mirosului – s-au diminuat”, notează businessinsider.com.

COVID Symptom Study, folosește o aplicație pentru smartphone pentru a înregistra cum se simt sute de mii de oameni în fiecare zi în Marea Britanie. Studiul oferă o privire cuprinzătoare asupra modului în care simptomele COVID-19 s-au schimbat de-a lungul pandemiei – în special, odată cu apariția variantelor Delta și Omicron.

În infograficul de mai sus se compară simptomele Omicron cu cele ale predecesorilor săi, pe baza datelor colectate de aplicația Zoe.

Situația epidemiologică în raionul Ialoveni

În raionul Ialoveni s-au înregistrat ieri, 18 ianuarie 2022, 105 cazuri noi de Covid-19. Numărul total de îmbolnăviri în raion ajunge la 565 de persoane. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în localitățile Ialoveni, Bardar, Răzeni și Costești. 

Președintele Comisiei raionale Excepțională și Sănătate Publică, Andrei Eremia a menționat că: „La moment în sistemul de învățământ sunt înregistrate 10 cazuri pozitive la elevi, iar 5 clase din localitățile Ialoveni, Bardar și Costești se află în carantină. Numărul de elevi aflați în autoizolare este de 161, iar personal auxiliar și pedagogi au fost raportate 5 persoane. În învățământul preșcolar, sunt înregistrate pozitiv 9 persoanei, o grupă din Răzeni este în autoizolare și alți 28 de copii sunt în autoizolare”, a declarat pentru Ialovenionline, Andrei Eremia.

viber image 2022 01 19 11 55 04 003

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările