ialovenionline

Guvernare locală

20210502 Cladirea Casei de cultura scaledClădirea Casei raionale de cultură din Ialoveni// FOTO: Veaceslav Aftene

Inițiativă a fost lansată – Casa raională de cultură Ialoveni în numele lui Andrei Ungureanu

21 iulie 2021
1534 vizualizări

Cu unanimitatea de voturi, ale consilierilor prezenți la ședința Consiliului orășenesc Ialoveni din 28 mai 2021, a fost aprobat demersul cu solicitarea către Consiliul raional Ialoveni de a atribui Casei de Cultură din Ialoveni de Casa raională de cultură „Andrei Ungureanu”.

Video cu aprobarea deciziei:

Inițiativa de atribui numele lui Andrei Ungureanu a venit de la mai mulți locuitori, discipoli ai mai maiestrului, care s-au adresat cu această idee la Primăria Ialoveni.

Următoarul pas în procesul de atribuire a numelui urmează să fie făcut de Consiliul raional Ialoveni, în gestiunea căruia se află Casa raională de cultură.

casa cultura ungureanu page 001

Reamintim.
Omul Emerit al Republicii Moldova, ialoveneanul, ANDREI UNGUREANU s-a stins din viață la 24 februarie 2021, pe fundalul complicațiilor provocate de infectarea cu COVID-19.
Andrei UNGUREANU activase în ultimii ani în calitate de metodist al Casei raionale de Cultură Ialoveni, conducător artistic al colectivelor „Porumbița” și „Enigma”. Formații de dansatori cu care a dus faima orașului Ialoveni în multe locuri peste hotarele Republicii Moldova.

sectia cultura Ungureanu

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările