ialovenionline
MD.IL .Horodca primaria aug 2022

Instituirea taxei de salubrizare – pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local Horodca

11 mai 2024
475 vizualizări

Consiliul local din Horodca se întâlnește în ședință ordinară pe 16 mai, ora 12:00, în incinta primăriei. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul localității, Ștefan Vlasî și are 9 subiecte pe ordinea de zi.

Potrivit proiectelor de decizie publicate de primărie, pe pagina oficială, consilierii ar putea vota pentru instituirea taxei pentru salubrizare și ar putea vota pentru încheierea contractelor cu prestatorii de servicii de salubritate (pentru transport), începând cu 1 iunie 2024. Astfel, locuitorii ar putea achita lunar câte 15 lei – taxa de salubrizare, iar persoanele juridice câte 250 de lei anual. Pentru deșeuri din construcție taxa ar putea fi de 150 de lei pentru m3.

Scutiți de taxă vor fi persoanele cu dizabilități severe, copii până la 16 ani, copii cu dizabilități până la 18 ani, și persoanele care au o dizabilitate din copilărie. De asemenea se specifică că populația nu vor mai putea duce individual gunoiul, iar cei ce nu se vor conforma vor primi amenzi în valoare de 2 mii de lei pentru persoane fizice și 5 mii de lei pentru persoane juridice.

Din banii pentru salubritate, primăria va gestiona procurarea tomberoanelor, a sacilor, colectarea gunoiului și alte activități ce țin de salubritate.

Într-un alt proiect de decizie se menționează că Primăria va încheia contracte cu prestatorii de servicii de salubritate. Astfel, pentru acest serviciu, din bugetul local ar putea fi alocați lunar câte 5 mii de lei.

Tot la ședință s-ar putea vota formarea Gărzii Populare, alocarea banilor pentru hramul satului, stabilirea hotarelor, etc.

Screenshot 2024 05 11 at 13.41.45
Screenshot 2024 05 11 at 13.42.34
Screenshot 2024 05 11 at 12.33.32


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările