ialovenionline
colac cu sens proteste kremlinImagini: cusens.md

Investigație: Dosarul dezordinilor în masă dirijate de Kremlin

27 mai 2024
216 vizualizări

Pe 12 martie 2023, oamenii legii au anunțat despre reținerea a zeci de persoane, membre ale unui grup criminal organizat, dirijat de Kremlin, care ar fi fost instruite și plătite cu sume de până la 10 000 de dolari pentru a provoca dezordini în masă în timpul protestelor antiguvernamentale de la Chișinău din aceeași zi. Din persoanele reținute atunci, doar câteva au ajuns pe banca acuzaților și toate sunt cercetate în stare de libertate. Și nu vorbim de capii grupului criminal organizat, ci doar de niște pioni. Acesta este un episod dintr-un dosar penal amplu privind pregătirea dezordinilor în masă, pornit de procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. În ancheta realizată de echipa Cu Sens vedeți o radiografie a acestui dosar:

 


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările