ialovenionline
festival incluziv gradinita regina mariaFoto: fmf.md

La grădinița Regina Maria din orașul Ialoveni s-a desfășurat un festival incluziv

22 noiembrie 2020
1106 vizualizări
Video: fmf.md

Federația Moldovenească de Fotbal, în colaborare cu UNICEF și Asociația Special Olympics, implementează Proiectul-pilot ”Fotbalul ne unește”, care are ca scop responsabilizarea societății și incluziunea copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES) în societate. Proiectul se desfășoară în 20 de localități din 16 raioane ale țării, în perioada noiembrie-decembrie 2020. 

Orașul Ialoveni a devenit, astfel, una din localități care implementează acest proiect. Festivalul incluziv a fost desfășurat la grădinița Regina Maria, unde au participat 20 copii cu și fără cerințe educaționle speciale. Micuții au fost ghidați de către educatorii lor, folosind elementele de bază ale fotbalului pentru a face cunostință cu sportul rege. La fel, ei au avut parte și de alte activități distractive, cântece și dansuri din programul insituției.

Fiecare copil s-a ales cu dulciuri și un certificat de participare. De asemenea, grădinița Regina Maria a primit un set de inventar și echipament sportiv (5 mingi, plasă de mingi, 10 jaloane, scăriță de coordonare, fluier, pompă, 40 maiouri/40 plastroane, 2 maiouri polo). 

La eveniment au participat Eugen Andronachi, secretarul general al Asociației Raionale de Fotbal Ialoveni, Tatiana Vrajmaș, directoarea grădiniței Regina Maria, Anatolie Cojocari, managerul proiectului „Fotbalul ne Unește”. 


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările