ialovenionline

Guvernare locală

361089985 1622548894896964 1899223980867912197 n

La Puhoi au fost organizate consultări publice privind modificarea Planului Urbanistic General. Vezi ce s-a decis

14 iulie 2023
493 vizualizări

Pe 10 iulie, primăria Puhoi a desfășurat consultările publice cu referire la modificarea Planului Urbanistic General al localității. Deși primăria a anunțat cetățenii din timp despre eveniment, la consultări au venit puțini locuitori. 

Viceprimara localității Nadejda Carajea precizează că Planul Urbanistic General al localității nu mai corespunde realității, iar modificările care ar urma să se întreprindă vor aduce facilități oamenilor. 

Potrivit ei, la consultări s-a decis introducerea mai multor modificări stabilite din necesitățile reale și actuale ale locuitorilor. 

Principalele modificări care au fost stabilite sunt:

  • Modificarea coeficientului de utilizare a terenului (CUT) de la 0,1-0,5 la 0,6-0,8, în funcție de nivel construcției și a procentului de ocupare al terenului (POT) de la 10% până la 35%.
  • S-a stabilit locația pentru zona comunală (stația de epurare) și a unui nou cimitir, în afara localității.
  • S-a extins zona agroturistică.
  • Reevaluarea subzonei de inundației sezoniere pentru admiterea construcțiilor locative sau construcții economice în  apropierea râului din localitate.

„Aceste modificări ar oferi oamenilor o claritate și posibilități mai mari atunci cât vor dori să-și construiască o casă”, ne-a spus viceprimara. 

La consultările publice au venit în jur de 20 de oameni.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările