ialovenionline
1 prima

Liceul Teoretic „Petre Ștefănucă” în plin proces de pregătire pentru începerea anului școlar pe vreme de pandemie. Fotoreportaj

9 octombrie 2020
822 vizualizări

Azi (deja ieri) am făcut o „excursie” și prin Liceul Teoretic „Petre Ștefănucă”, împreună cu directoarea Vera Balan. Chiar dacă încă nu încep anul școlar cu prezența fizică a tuturor elevilor în clase, ci doar cu cei din clasele 1-2, liceul se pregătește intens pentru începutul noul an școlar, în context de pandemie de Covid-19 și cu multe reguli și modificări de program impuse de această situație.

La intrarea în curtea liceului, pe asfalt, te întâmpină un șir lung de marcaje roșii cu marcaje roșii, rotunde 1,5 m, pentru a reaminti elevilor despre păstrarea distanței sociale.

Covorașul cu dezinfectant este prezent pe la toate intrările în școala. Contextul pandemic a impus școlile să folosească toată intrările în clădire pe care le au, pentru a nu crea aglomerație la o ușă sau două, cum era interior.

Clasele au fost împărțite pe grupe. Fiecare grupă de clase va avea intrarea ei în școală. Tabelele cu aceste informații sunt amplasate pe fiecare ușă de intrare.

Pentru 2 clase de a 9-a sălile de clasă vor fi amplasate pe cele două holuri mari ale liceului. În acest holuri au fost amplasate băncile, câte una per elev, scaunele, tablă și astăzi se mai făceau ultimele pregătiri și amenajări.

Fiecare clasă a fost dotată cu dezinfectanți și alte materiale pentru igienă. Pe ușile claselor sunt afișate grafice de igienizare a încăperilor.

În clase, elevii, la fel ca peste tot, vor sta câte unul în bancă și cu băncile amplasate la distanță mai mare una de alta ca de obicei. Clase cu un număr mare de elevi au fost împărțite în două grupe și vor învăța în schimburi. Iar între schimburi va exista o pauză de 40 de minute.

În holul central al liceului, la intrare, deja „cotidiana” sticlă cu dezinfectant și panouri informative despre pericolele infectării cu Covid -19 și modalitățile de protejare.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările