ialovenionline
gangura

Locuitorii comunei Gangura sunt așteptați la consultări publice privind Strategia de Dezvoltare a comunei

18 septembrie 2023
515 vizualizări

Pe 20 septembrie, Primăria comunei Gangura organizează consultări publice privind Strategia de Dezvoltare a comunei pentru anii 2023-2028. Cetățenii sunt așteptați la Gimnaziul Gangura, începând cu ora 14:00.

Strategia de Dezvoltare a comunei Gangura pentru anii 2023-2028 prevede dezvoltarea infrastructurii în toate localitățile comunei, cu rețea de drumuri adaptată pentru persoanele cu nevoi speciale, dotarea instituțiilor educative cu echipamente performante și dezvoltarea serviciilor sociale și culturale. De asemenea, se preconizează zone turistice și spații verzi amenajate cât și valorificarea tradițiilor și a obiceiurilor tuturor etniilor. 

Potrivit planului de acțiuni, se preconizează implicarea cetățenilor în procesul decizional prin crearea a mai multor organizații de femei, vârstnici și a băștinașilor. De asemenea, se preconizează construcția sistemului de evacuare a apelor menajere și construcția stației de epurare, amenajarea gunoiștei autorizate și procurarea tomberoanelor. Salubritatea terenurilor publice este în vizorul autorităților cât și curățarea bazinelor acvatice și a râului Botna.

Pentru dezvoltarea infrastructurii autoritățile își propun să repare mai mulți km de drum, amenajarea trotuarelor, asfaltarea drumurilor, construcția unui parc fotovoltaic, reconstrucția muzeului, reparația Casei de Cultură și organizarea unui bazin acvatic de agrement.

Strategia de Dezvoltare este realizată în cadrul Programul Comunitatea Mea.

Mai jos poate fi văzut planul de acțiuni. 


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările