ialovenionline
406178659 936061211217561 5026947029457350987 n

Locuitorii din Ruseștii Noi sunt îndemnați să participe la denumirea străzilor din comună

27 noiembrie 2023
557 vizualizări

 Primăria comunei Ruseștii Noi invită cetățenii din toate mahalalele să-și aleagă denumirile la străzi. Până pe 29 noiembrie, reprezentanții mahalalelor se pot apropia la primărie și să-și expună părerea. Totuși la principalele străzi din comună, s-a creat un sondaj online, pe o rețea de socializare, prin care toți cetățenii sunt îndemnați să participe în alegerea denumirilor. 

Primara comunei, Valentina Meșină susține că până acum comuna nu a avut denumiri la străzi și că era un impediment pentru cetățeni, în special atunci când solicitau ambulanța. 

„Noi nu am avut niciodată denumiri la străzi și nici numerotarea caselor. Cu părere de rău, suntem o comună mare lângă Chișinău și nu avem acest lucru și era foarte greu, și încă ne este, în special atunci când chemi ambulanța este foarte complicat. Este o problemă mai sensibilă, nu poți pe toți să-i împaci, dar trebuie să ne mobilizăm și să reușim să denumim toate străzile ”, ne-a spus primara Valentina Meșină. 

O hartă a străzilor este amplasată la primărie, unde urmează să se apropie oamenii și să prezinte denumirea. Acolo unde nu va exista interes din partea oamenilor, comisia va propune o denumire. 

Primara mai menționează că după denumirea străzilor, urmează o altă procedură de numerotare a caselor. 


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările