ialovenionline
Screenshot 2023 06 23 at 09.50.32

Mai multe alocări de bani, la ședința Consiliului sătesc Bardar

23 iunie 2023
646 vizualizări

Mai multe sume de bani au fost alocate pentru diverse achiziții și proiecte, la ultima ședință a Consiliului Sătesc Bardar, ce a avut loc la 15 iunie 2023.

Este vorba despre:

 • 7.500 de lei cu titlu de contribuție pentru proiectul „Matematica în culori”, beneficiari – elevii și cadrele didactice ai Liceului Teoretic „Aurel David”
 • 3.000 de lei pentru reparația fântânii de pe Str Teilor
 • 14.335 lei pentru premierea elevilor și pedagogilor premianți ai concursurilor școlare raionale și republicane
 • 28.900 lei pentru procurarea țevilor pentru apeduct (Str. A. Donici, Str. Florilor)
 • 200.000 lei pentru procurarea betonului pentru Str Salcâmilor – Str Dacilor
 • 5000 de lei pentru procurarea de cherestea pentru cofraje
 • 23.800 lei pentru servicii de reparație capitală la rețeaua de canalizare centrală, segmentul Str. Limba Noastră. „De la baia centrală până la stația de pompare, de la râpă, unde este familia Pisica, s-a reconstruit traseul pentru că acolo erau mereu intervenții, se astupa sistemul de canalizare. Lucrările s-au efectuat, iar acum trebuie să le putem achita”, a explicat Valeriu Rața, primarul de Bardar.
 • 198.665 lei pentru procurarea pompei de apă în sectorul Runcu. „Pompa este deja instalată, Conprimserv are datorie față de agentul economic. Pompa este germană, cu doi ani garanție, randament foarte mare. La fiecare 2-3-4 luni se repara pompa pentru că se strica, câte 14-15 mii de lei se dădea numai pe reparație, plus macara și alte cheltuieli. Acum pompa se controlează de la distanță, echipa vine și o deservește, totul este la control”, a explicat Valeriu Rața.
 • 110.000 lei se alocă ÎM Conprimserv-Bardar, pentru stingerea datoriei către Vinăria Bardar, acumulată la data de 1 iulie 2021, în urma neachitării serviciilor prestate (apă și canalizare). „Adică, în momentul în care a intrat domnul Victor în calitate de director, întreprinderea înregistra datorii de 110.000 lei. Datoriile le poate stinge (întreprinderea) doar dacă are toate datoriile achitate ale consumatorilor”, spune primarul.
 • 8200 lei pentru achitarea serviciilor de tăiere și transportare a vasului de 120 de tone de pe strada Luminiței. „El era nefuncțional, pe teritoriu privat. Am avut și prescripție din partea locatarului pentru a fi evacuată. S-a tăiat, s-a transportat, urmează a fi folosită conform necesităților, la momentul potrivit”, a explicat Valeriu Rața.
 • 8400 lei pentru achiziționarea unei motocoase și transmiterea ei cu titlu gratuit Liceului Teoretic „Aurel David” din s. Bardar. „Recent, cumva din lipsa de acest utilaj, lucrătorii de la liceu au solicitat motocoasa primăriei să facă curățenie pe toate pantele unde e dificil de mers cu mașina de cosit iarbă, care e cu patru roți. Dacă o să facem un gest să alocăm 8400 lei să cumpărăm una nouă și să nu mai vină cu solicitări că să le împrumutăm, cred că o să fie binevenit”, spune Valeriu Rața.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările