ialovenionline
loc ialoveni

Mai mulți aleși locali din raionul Ialoveni au constituit Organizația Teritorială a Ligii Orașelor și Comunelor

20 martie 2023
549 vizualizări

Ieri, 19 martie 2023, la Ialoveni, a fost constituită Organizația Teritorială a Ligii Orașelor și Comunelor. Printre fondatorii organizației se regăsesc primari, viceprimari, consilieri locali și raionali, precum și alți cetățeni din raionul Ialoveni. 

În calitate de președinte al Organizației Teritoriale a fost ales Anatolie Dimitriu, ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova și fost președinte al raionului Ialoveni, iar consilierul raional Alexandru Tonu a fost ales în calitate de secretar. 

Alți reprezentanți ai administrației publice locale care s-au alăturat acestei inițiative sunt: Ion Crețu, primarul comunei Răzeni, Daniel Țonu, primarul comunei Zâmbreni, Galina Tonu, vicepreședinta raionului Ialoveni, Radu Chilaru, viceprimarul orașului Ialoveni și Petru Codreanu, fost primar al comunei Ruseștii Noi.

Totodată, în cadrul evenimentului, a fost aleasă componența Consiliului Teritorial al organizației și a fost selectată o listă a delegaților la Congresul de constituire a Ligii Orașelor și Comunelor, care va avea loc pe data de 26 martie, în municipiul Edineț.

Liga Orașelor și Comunelor se declară prima mișcare social-politică a satelor, comunelor, orașelor și municipiilor din Republica Moldova.

loc ialoveni 1
loc ialoveni 2
loc ialoveni 3

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările