ialovenionline
padure

Mai mulți copaci dintr-o pădure tânără din Alexandrovca au fost tăiați

20 ianuarie 2022
440 vizualizări

O porțiune din pădurea din Alexandrovca a fost defrișată. Primăria pregătește demersurile necesare către organele competente pentru a fi găsiți făptașii și pentru a fi stabilit prejudicial adus comunității.

„Copacilor le-a trebuit să crească 10 ani, dar voi, într-o ora, i-ați distrus …Poate ajunge atâta bătaie de joc …”, a scris primarul localității, Marcel Bobeica, pe pagina sa de Facebook.

Primarul spune că despre copacii tăiați a fost sesizat în această dimineață de către persoana responsabilă din cadrul Primăriei. Potrivit acestuia, este vorba despre o pădure tânără, plantată în 2003.

„Sunt vreo 10-15 copaci tăiați. Gătim sesizare către organele competente”, ne-a spus Marcel Bobeica.

Primarul consideră că copacii au fost tăiați de oameni care nu au cu ce să se încălzească.

„Oamenii au venituri mici și din cauza asta…”

Asta chiar dacă 30% din familiile din localitate primesc ajutor pentru încălzire pe timp de iarnă, iar alte 10%, adică 50 de familii, urmează să primească lemne la preț redus.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările