ialovenionline
Screenshot 2023 05 20 14.04.45

Mâine, 21 mai, toți cetățenii sunt așteptați la Adunarea „Moldova Europeană”

20 mai 2023
860 vizualizări

Duminică, 21 mai, începând cu ora 11:00, cetățenii Republicii Moldova sunt așteptați în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) la Adunarea „Moldova Europeană” pentru a sprijini parcursul european al țării.  Ialovenenii își dau întâlnire la ora 10:00, în fața fostului Teatru Gaudeamus, pentru a merge organizat în PMAN.

 Inițiativa de a convoca la Chișinău o adunare a cetățenilor vine din partea președintei Maia Sandu, care face un apel la unitate. „Este nevoie de toți pentru a pune Moldova pe calea cea dreaptă. Calea europeană. O lume întreagă va vedea – stăpân în țara noastră este poporul. Moldovenii sunt europeni. Vino pe 21 mai, la ora 11:00, în Piața Marii Adunări Naționale, să spunem într-o singură voce că viitorul țării noastre este în Uniunea Europeană”, a îndemnat Președinta Maia Sandu.

La eveniment Maia Sandu va avea o adresare către participanți, urmată de președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care va ține un discurs în Piața Marii Adunări Naționale. Adunarea se va încheia cu adoptarea de către participanți a Rezoluției „Moldova Europeană”.

Programul mai include și un concert cu participarea lui Vali Boghean, Nicolae Botgros și Orchestra „Lăutarii”.

347821321 896762624723904 46436799282095064 n

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a dat asigurări că la evenimentul de duminică, 21 mai, vor fi luate toate măsurile de securitate. El îndeamnă cetățenii să aibă grijă de copiii lor, să fie atenți la bunurile personale și să nu dețină obiecte interzise.

Adunarea „Moldova europeană” se va desfășura în alte 33 de orașe din Europa. 

Harta parcari x

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările