ialovenionline
Spitalul raional Ialoveni. 04.07.2022

Masca de protecție – obligatorie în Spitalul Raional Ialoveni. O secție a fost închisă din cauza numărului mare de infectări cu COVID

4 iulie 2022
1212 vizualizări

Toți angajații, pacienții și vizitatorii Spitalului Raional Ialoveni sunt obligați să poarte mască de protecție la intrarea în instituția medicală, începând de azi, 4 iulie. Măsura a fost luată în contextul creșterii a numărului de cazuri confirmate cu COVID 19. Mai mult, Secția Terapie a SR Ialoveni a fost închisă temporar, după ce 21 de pacienți au fost testați pozitiv la coronavirus.

Potrivit directorului SR Ialoveni, Dinu Șargu, obligativitatea privind purtarea măștii este una temporară, deși nimeni nu a anulat recomandarea de a purta mască.

„Vineri am luat decizia de a închide Secția Terapie. Din 43 de pacienți, 21 au fost testați pozitiv la COVID. Cei cu forme ușoare au fost externați, 2 sunt spitalizați cu alte patologii concomitente. Facem dezinfecție, am strâns toată lenjeria și o prelucrăm, este testat tot colectivul Secției. Trebuia rupt acest lanț, pentru că oamenii vin din alte instituții, de la domiciliu, e greu de spus de unde a pornit. Dar ca să nu se facă un focar și mai mare, a trebuit să închidem secția”, ne-a spus Dinu Șargu.

Spitalul raional Ialoveni 2 04.07.2022

Ce ține de orașul Ialoveni, numărul cazurilor de Covid crește alarmant. Cifrele sunt de 3 sau chiar 4 ori mai mari decât săptămânile precedente.

„Situația nu este bună. Avem în supraveghere medicilor 34 de persoane din orașul Ialoveni confirmate cu COVID, dintre care 26 se tratează la domiciliu, iar 5 sunt internate. Creșterea este practic triplă sau chiar de patru ori mai mare decât săptămânile trecute, nu mai spun de săptămânile în care erau câte 1-2 cazuri”, spune Stelian Cucu, șeful Centrului de Sănătate Ialoveni.

Întrebat cărui fapt se datorează această creștere, Stelian Cucu spune că este o „legitate” a procesului epidemic, dar și relaxarea excesivă a oamenilor.

„Problema principală este nevaccinarea. Din păcate, pe orașul Ialoveni, rata vaccinării este în jur de 30%. Toate vaccinurile sunt disponibile în continuare și insistăm ca populația să vină să se vaccineze, însă, din păcate, oamenii s-au relaxat. Numărul de cazuri a scăzut și s-a făcut impresia că am scăpat, dar este o impresie greșită, nu e deloc așa”, ne-a mai spus șeful Centrului de Sănătate Ialoveni.

La nivel de țară, numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 a ajuns la peste o jumătate de million (520.321 cazuri), iar numărul deceselor a ajuns la 11.567. După numărul de infectări, Raionul Ialoveni se află pe locul 7 după numărul de cazuri (12.086 cazuri), după alte teritorii administrative precum Rîbnița, Slobozia, Bălți, Bender, Tiraspol și Chișinău.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările