ialovenionline
Rodica Agrici - Mileștii Mici

Mileștii Mici: Candidata Platformei DA, sancționată cu amendă pentru declarațiile făcute într-un live pe Facebook

23 octombrie 2023
1675 vizualizări

Un live făcut pe Facebook i-a adus o amendă de 7500 de lei. Este vorba despre Rodica Agrici, candidata Platformei DA pentru încă un mandat de primar al comunei Mileștii Mici, care a fost sancționată pentru admiterea în discursul său a instigării la discriminare în cadrul campaniei electorale.

În seara zilei de 17 octombrie, Rodica Agrici a ieșit într-un live pe Facebook, în care a declarat: „Oamenii din localitate au început să se plângă pe echipa PAS, care a fost la poarta lui Alexei Veisa, tractorist la Primăria Mileștii Mici, și au început să-l avertizeze, să-l amenințe, că  «Îți dai seama, ei (Platforma DA) vor pierde și vor ajunge la cimitir, îți deai seama că n-o să trăiești atâta timp cât o să lucrezi tractorist în Primăria Mileștii Mici, îți dai seama că primarul nu va sta toată viața și o să vezi ce o să fie după alegeri». Doamna de la PAS, voi ați chicat din cosmos? Voi ce vreți război?”

La scurt timp după intervenția live a candidatei Platformei DA, un membru PAS a publicat o discuție telefonică cu Alexei Veisa, care a negat că ar fi fost amenințat. Totuși, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Aliona Castraveț, împreună cu echipa sa, a depus o plângere la poliție pe declarațiile făcute de Rodica Agrici.

Ceea ce a declarat doamna este un fals, am fost învinovățiți pe nedrept. Ar fi frumos ca doamna să își ceară scuze publice, dar nu cred că o va face”, a declarat pentru IaloveniOnline Aliona Castraveț, candidata PAS la funcția de primar de Mileștii Mici. 

Am spus adevărul”, ne-a spus Rodica Agrici, candidata Platformei DA la funcția de primar de Mileștii Mici. 

Cert e că oamenii legii au stabilit că declarațiile Rodicăi Agrici, făcute în cadrul live-ului din 17 octombrie, au fost calificate conform articolului 52 alineat 3 din Codul Contravențional: Utilizarea de către competitorii electorali a discursului de ură și/sau instigarea la discriminare în cadrul perioadei electorale și/sau în materialele de agitație electorală. 

Screenshot 2023 10 22 at 12.48.56

Rodica Agrici spune că a fost sancționată pentru anumite cuvinte spuse în acel live, și nu pentru acuzațiile aduse echipei PAS: „Ei s-au aninat de cuvintele «Nu-i primiți în ogradă, că ei vin doar cu minciuni». Pentru aceste cuvinte am fost sancționată”. 

Nici Aliona Castraveț, nici Rodica Agrici, nu au vrut să ne comunice ce amendă i-a fost aplicată celei din urmă. Totuși, Inspectoratul de Poliție Ialoveni ne-a declarat că valoarea sancțiunii aplicate este de 150 de unități convenționale, echivalentul a 7500 de lei.

Întrebată dacă va contesta amenda sau nu, candidata Platformei DA spune: „Am fost deja și am achitat amenda și la revedere. Ce, eu o să îmi pun mintea cu toți? Dacă nu eram în campanie electorală, era altă situație și probabil că contestam”.

Totuși, la 5 zile după intervenția sa live, videoul a fost șters de pe pagina Rodicăi Agrici.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările