ialovenionline
450330298 865988035567249 13355570663313755 n

Mileștii Mici: Un bărbat s-a înecat fiind la scăldat. IGSU efectuează activități de prevenire a înecurilor

7 iulie 2024
200 vizualizări

Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat în comuna Mileștii Mici. Cazul a fost înregistrat în amiaza zilei de 06 iulie 2024. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) desfășoară activități de informare a cetățenilor și îndeamnă oamenii să fie prudenți la scăldat.

Potrivit informațiilor recepționate bărbatul a intrat în apă și nu a mai ieșit. „La fața locului au intervenit scafandrierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență care au efectuat lucrări de căutare, dar fără nici un rezultat. În dimineața zilei de 07 iulie salvatorii au continuat căutările subacvatice, astfel către ora 09:30 a fost depistat și extras la mal cadavrul persoanei, un bărbat în vârstă de 53 de ani”, notează Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) .

În acest context, IGSU îndeamnă repetat cetățenii să respecte cu prudență maximă regulile de siguranță în timpul scăldatului și aflării pe malurile bazinelor acvatice. Astfel, angajații IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală cu scopul sensibilizării populației la capitolul respectării regulilor de siguranță la scăldat. 

În vederea evitării cazurilor tragice, specialiștii instituției vin cu recomandări pentru cetățeni pe malurile râurilor și lacurilor, precum și zonele de agrement din toate raioanele țării. 

O atenție majoră se acordă organizării și desfășurării măsurilor de profilaxie în zilele de odihnă, atunci când mai multe persoane optează pentru petrecerea timpului liber în preajma bazinelor acvatice. 

Recomandări IGSU pentru cetățeni sunt:
Evitați intrarea în apă seara târziu și pe timp de noapte.
Nu traversați pistele instalate în locurile destinate pentru înot.
Scăldeți-vă doar în locuri sigure, amenajate cu stații de salvare.
Verificați prognoza meteo înainte de a pleca la înot sau la piscină.
Persoanele care nu au abilități de înot nu se recomanda sa se scalde de unii singuri și să nu intre în apă mai sus de brâu.
Evitați scăldatul cu saltele cu aer, colace din cauciuc, scânduri.
Nu intrați în apă imediat după expunerea îndelungată la soare.
Nu consumați alcool înainte de a intra în apă.
Monitorizați permanent copiii, în special în timpul aflării pe malurile corpurilor bazinelor acvatice.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările