ialovenionline

Monumentul în memoria victimelor avariei de la Cernobîl a fost inaugurat în orașul Ialoveni

26 aprilie 2021
241 vizualizări

Eroii de la Cernobîl au fost comemorați astăzi la Ialoveni prin dezvelirea unui monument. Administrația raionului Ialoveni în comun cu Primăria orașului a organizat un eveniment comemorativ în cinstea tinerilor care au fost mobilizați pentru lichidarea consecințelor avariei de la Centrala nucleară Cernobîl.

În cadrul ceremoniei a fost dezvelit proaspătul monument instalat în scuarul Primăriei cu ocazia aniversării a 35 de ani de la catastrofă. Sfințirea monumentului a fost oficiată de un sobor de preoți din orașul Ialoveni. În discursul său, președintele raionului, Mihail Silistraru, a venit cu un cuvânt de mulțumire către veterani, pentru implicarea lor eroică, cu prețul sănătății proprii și a îndemnat pe cei prezenți să poarte mereu în memorie persoanele care din cauza acestei catastrofe și-au pierdut viața.

Peste 3 500 de cetăţeni cu vârsta între 17 și 40 de ani din Republica Moldova au fost mobilizați pentru lucrările de lichidare a consecințelor avariei de la Cernobîl, în perioada 1986 – 1990. Astăzi, în viață sunt în jur de 2000 de persoane participante. Din raionul Ialoveni, la lucrările de la Cernobîl au participat 36 de rezerviști.

Pentru construcția monumentului au fost alocați 40 de mii de lei.

Foto: Andrei Eremia/Facebook

Foto: Consiliul Raional Ialoveni/Facebook


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

87 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat, corupție, ilegalități, străzi sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările