ialovenionline
741349

Număr-record de elevi cu nota zece din oficiu, la bacalaureat

29 mai 2024
254 vizualizări

La sesiunea curentă de bacalaureat, 2594 de elevi vor avea nota zece din oficiu la limba străină, cu 400 mai mulți față de anul trecut, iar 61 de tineri vor obține nota 10 automat la informatică, informează Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Decizia a fost aprobată miercuri, 29 mai, în cadrul ședinței Comisiei Naționale de Examene. În raionul Ialoveni sunt 58 de elevi cu nota zece din oficiu, scutiți de examenul de bacalaureat.

De nota zece, din oficiu, la limbile străine beneficiază candidații care au susținut, pe parcursul anilor de studii în învățământul general, examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine. 

În anul curent de această facilitate beneficiază un număr-record de tineri, cel mai mare din ultimii zece ani. Și în raionul Ialoveni sunt 58 de elevi cu nota zece din oficiu, scutiți de examenul de bacalaureat. „56 de elevi au obținut nota zece din oficiu la limba străină, engleză și franceză și 2 la informatică. Este o premieră pentru noi”, spune Natalia Frunza, Șefa-adjunctă, la Direcția Generală Educație Ialoveni. 

În sesiunea de bacalaureat 2023 – 2192 de candidați au luat nota maximă din oficiu, în sesiunea 2022 – 1596 candidați, în sesiunea 2021 – 1299, iar în sesiunea 2020 – 1349. 

În 2015, când a fost instituită această practică, 229 de elevi au avut nota zece la proba de limbă străină din cadrul examenului de bacalaureat, în baza certificatelor ce atestă competențele lingvistice. 

Examenele de Bacalaureat se vor desfășura în perioada 4-21 iunie și vor fi susținute de către 18 800 candidați, dintre care 2 514 sunt candidați restanțieri din sesiunile anterioare. În raionul Ialoveni sunt 349 de candidați la examenele de bacalaureat.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările