ialovenionline
344136534 521487590026279 3266235238916227981 n

O clădire nouă ar putea fi construită în locul magazinului agricol de pe strada Alexandru cel Bun din Ialoveni

11 mai 2023
586 vizualizări

O clădire nouă, cu două etaje, ar putea fi construită în locul magazinului agricol. Subiectul a fost discutat la consultările publice din 5 mai, proprietarul solicitând permisiunea Primăriei pentru proiectarea noii clădiri.

Directorul SRL Agro-Ialovenenii spune că de când e clădirea s-au făcut trei renovări, iar două expertize făcute recent interzic exploatarea clădirii.

„În subsol este apă, podul de lemn e putred deja și nu putem face nicio consolidare. Conform planului urbanistic se permite in zona aceasta numai cu doua etaje. Ne conformăm. În ce privește mărimea, nu ne lărgim, rămâne dimensiunea clădirii. Unde vrem să ne lărgim este în subsol, unde vrem să facem parcare subterană. Vrem sa facem o clădire nu mare, cu o arhitectură frumoasă. Să înfrumusețăm arhitectura”, spune Dumitru Pletosu, directorul Agro-Ialovenenii.

Întrebat ce va fi în noua clădire, Dumitru Pletosu spune: „Aș vrea sa studiez cerințelor oamenilor. Dacă se cere să facem o cafenea să poți sta la niște mese afara, facem. Dacă trebuie magazin agricol, lăsam magazin agricol. Un etaj cu oficii se prevede”.

Dumitru Pletosu a prezentat o schiță de proiect, însă a declarat că aceasta nu este finală: „Am dat la cinci arhitectori și nicio schiță nu mi-a plăcut. Voi mai căuta”.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările