ialovenionline
Laura Borta Costesti Olimp

O elevă din cadrul Liceului Teoretic „Olimp” din Costești a obținut locul II la un concurs republican, organizat de Ministerul Educației

31 ianuarie 2022
1393 vizualizări

Laura Bortă, o elevă din clasa a VII-a „A” din cadrul Liceului Teoretic „Olimp”, satul Costești, a obținut locul II la concursul republican „A Chance, Une Chance, Eine Chance”, organizat de Ministerul Educației și Cercetării. Premiul primit de elevă este de 800 de lei. Natalia Bortă, profesoara care a ghidat-o pe eleva respectivă, a obținut, de asemenea, un premiu de 800 de lei.

Proiectul cu care a mers la concurs eleva din Costești este un filmuleț intitulat „I promote tourism in my village”.

Concursul a fost organizat inițial local, în Liceul Teoretic „Olimp”, apoi la nivel raional, cel mai bun proiect fiind trimis la concursul republican.

Concursul este la prima ediție și are drept scop sensibilizarea tinerei generații privind promovarea dialogului intercultural.

În acest an, participanții din instituțiile de învățământ general și instituțiile de învățământ profesional tehnic din țară au depus la concurs 160 de dosare, dintre care 95 de dosare pentru secțiunea Limba engleză, 49 de dosare pentru secțiunea Limba franceză, 13 dosare pentru secțiunea Limba germană, 2 dosare pentru secțiunea Limba italiană și un dosar pentru secțiunea Limba spaniolă.

Comisia de concurs a fost constituită din cadre didactice din învățământul universitar, din cel general, reprezentanți ai autorităților publice locale de specialitate, persoane din sfera artistică, cu respectarea diversității etnice, de gen și de vârstă.

În urma examinării materialelor prezentate pentru concurs, au fost desemnați 18 învingători, care vor primi premii în valoare de:

Premiul mare – 1500 de lei (3 premii, câte unul pentru fiecare treaptă de școlarizare);

Premiul I – 1100 de lei (3 premii, câte unul pentru fiecare treaptă de școlarizare);

Premiul II – 800 de lei (3 premii, câte unul pentru fiecare treaptă de școlarizare);

Premiul III – 400 de lei (3 premii, câte unul pentru fiecare treaptă de școlarizare);

Mențiuni – 300 de lei (6 mențiuni, câte două pentru fiecare treaptă de școlarizare).

De asemenea, Ministerul Educației și Cercetării a acordat șase premii speciale, câte două pentru fiecare treaptă de școlarizare, a câte 300 de lei. Potrivit Ministerului, valoarea premiilor pentru profesorii mentori este aceeași ca și pentru elevii premianți, în funcție de categorii.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările