ialovenionline
voluntari statii vartic 1

O faptă bună pentru Ialoveni de la liceenii de la „Andrei Vartic”

28 noiembrie 2020
1464 vizualizări

Un grup de elevi din clasele a XII-a de la liceul „Andrei Vartic”  au participat în după amiaza zilei de vineri, 27 noiembrie la o acțiune de voluntariat pe teritoriul orașului Ialoveni. Mai exact au făcut curat și spălat de praf stațiile de așteptare a transportului public de pe străzile centrale.

voluntari statii vartic 7

Această activitate de curățenie este doar o parte din proiect. Prin intermediul proiectului s-au procurat materiale și ustensile pentru vopsirea și renovarea imaginilor din stațiile orașului Ialoveni și 15 urne pentru gunoi.

Însă din cauza pandemiei și a condițiilor meteo nefavorabile, o parte din activitățile și acțiunile din acest proiect urmează să fie realizate deja la primăvară.

Mulțumim mult APL Ialoveni pentru ajutorul și susținerea acordată. De asemenea, liceenilor și  tuturor părinților , profesorilor care au educat în acești elevii-voluntari simțul responsabilității, omeniei și al atitudinii civice”, ne-a scris profesoara și consiliera Ana Doschinescu.

Elevii au fost îndrumați de către profesoarele consiliere Ana Doschinescu, Rodica Chiriac și profesoara de educație civică Oxana Damaschin, pentru a respecta restricțiile în contextul pandemiei.

Activitatea de salubrizare face parte din proiectul „Renovarea și salubrizarea stațiilor de transport din or. Ialoveni” și este implementat în orașul Ialoveni de către consilierele orășenești Ana Doschinescu și Rodica Chiriac, aflate la primul mandat în Consiliul orășenesc Ialoveni.

voluntari statii vartic 2
voluntari statii vartic 3 1
voluntari statii vartic 4
voluntari statii vartic 6
voluntari statii vartic 8
voluntari statii vartic 9
voluntari statii vartic 11

Proiectul  este realizat în cadrul Programului de capacitare a consilierelor la primul mandat, implementat de Centrul CONTACT în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și finanțat de Suedia, cărora consilierele orășenești Ana Doschinescu și Rodica Chiriac le aduc sincere mulțumiri.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările