ialovenionline
img 6008

O grupă nouă de copii va fi deschisă la grădinița „Albinuță” din Dănceni, cu suportul mai multor parteneri

20 iunie 2023
572 vizualizări

În cadrul Grădiniței „Albinuța”, din Dănceni, urmează a fi deschisă o nouă grupă de copii, vârsta 2-3 ani. Până la 1 septembrie, când urmează a fi deschisă grupa, în grupă se fac lucrări de reparație. La ultima ședință a consiliului sătesc Dănceni au fost alocați bani pentru realizarea lucrărilor.

Potrivit primarei de Dănceni, Victoria Butuc-Guranda, grupa de copii va fi deschisa grație contribuției unor parteneri precum este Republica Populară Chineză, Departamentul pentru Relații cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, dar și cu ajutorul financiar al Consiliului Raional Ialoveni.

„Avem mai mulți parteneri, cu ajutorul cărora vom putea deschide această grupă. 390 de mii de lei sunt oferiți de Ambasada Republicii Populare Chineze pentru sistemul de încălzire și pentru împrospătarea pereților. 150 de mii de lei ne oferă Consiliul Raional și cu acești bani o să amenajăm afară pentru această grupă un parasolar (pavilion de joacă) și câteva complexe de joacă. Am depus la DRRM un proiect și am câștigat aproape 200 de mii de lei, dintre care 5% trebuie să fie contribuția consiliului local, iar acești bani sunt oferiți pe tranșe. Au ajuns deja 89 de mii și urmează să fie eliberată și a doua tranșă”, explică primara.

Primara mai spune că în încăperea în care va fi deschisă noua grupă, a fost utilizată acum foarte mulți ani: “Acolo a fost o grupă cândva, dar mulți-mulți ani în urmă. Acum era o problemă în sistemul de încălzire. Ne bucurăm că am reușit să acumulăm mai multe surse și că putem deschide această grupă. Mai avem o anexă în care vrem să mai deschidem o grupă de 2-3 ani, pentru că cerere exista.

Potrivit deciziei Consiliului sătesc Dănceni, pentru noua grupă va fi amenajat un parasolare (pavilion) care costă circa 78 de mii de lei, mobilier de circa 89 de mii de lei, complex de joacă și nisipieră de 39 de mii de lei, mobilier pentru bucătărie de 10 mii de lei. De asemenea, vor fi procurate plăci din cauciuc pentru terenul de joacă în valoare de 22.500 lei.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările