ialovenionline
451830477 900702138768384 7240447248345519058 n

O nouă rundă de cursuri de formare profesională în alimentația publică pentru tinerii defavorizați

22 iulie 2024
421 vizualizări

Asociaţia Obştească Eco-Razeni în parteneriat cu Întreprinderea socială de inserție Floare de cires Catering anunţă o nouă rundă a concursului de recrutare a beneficiarilor Programului Incluziune, Serviciul instruire la locul de muncă a tinerilor din categorii defavorizate, inclusiv cu dizabilităţi, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 ani.

Instruirea se efectuează la zi şi cuprinde patru luni de cursuri. Persoanele instruite beneficiază de bursă, materiale didactice şi cazare gratuită. Programul include şi sesiuni de formare a abilităţilor de viaţă independentă şi orientare în carieră.

Termenul limită de depunere a dosarelor pentru perioada de instruire: septembrie – decembrie 2023, este 25 august 2023.

Dosarele pot fi expediate la adresa: A.O. “Eco-Răzeni”, r. Ialoveni, sat. Răzeni, MD 7728, str. Ştefan cel Mare 87b sau e-mail: [email protected] Persoana de contact: Irina Mîndrescu, șefă serviciu, tel.: 026873325.

Despre Floare de Cireș

Întreprinderea socială de inserție „Floare de cireş” oferă speranţă, instruire şi angajare în câmpul muncii pentru băieţi/fete cu dizabilităţi și din alte categorii defavorizate, pentru ca aceştia să-şi schimbe stilul de viaţă şi să devină membri activi în comunitate.

“Dacă mă angajez, pierd ajutorul social şi gradul de dizabilitate”, “nimeni nu angajează persoane cu dizabilităţi”, “cui mă adresez şi cine mă poate ajuta să-mi caut un loc de muncă sau să învăţ o meserie”, acestea sunt doar câteva dintre întrebările şi problemele la care, începând cu aprilie 2012, Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” oferă răspunsuri şi soluţii tinerilor cu alte abilităţi din Republica Moldova. Este vorba despre un program amplu care şi-a propus drept scop creşterea gradului de incluziune socială şi a calităţii vieţii tinerilor cu dizabilităţi și din alte categorii defavorizate prin facilitarea accesului lor la servicii sociale inovative, exersarea abilităţilor de viaţă şi de muncă, combaterea marginalizării, implicarea părinţilor şi asigurarea sustenabilităţii intervenţiilor de incluziune socială.

De la lansarea programului şi până în prezent, circa 300 de tineri și tinere cu diferite dizabilităţi și din alte categorii defavorizate au beneficiat de evaluarea capacităţilor socio-profesionale, consiliere şi instruire vocaţională sau angajare la Întreprinderea socială de inserție „Floare de cireş” SRL fondată în decembrie 2012 de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” cu suportul Ministerului Federal Austriac al Muncii, Afacerilor Sociale şi Protecţiei Consumatorului (BMASK)Asociaţiei „Volkshilfe Solidarität” şi WienWork din Austria. Întreprinderea este situată în satul Răzeni, raionul Ialoveni, iar domeniile principale de activitate sunt: prestarea serviciilor de alimentaţie publică (catering în Chişinău şi toate regiunile țării), cultivarea legumelor ecologice în seră, iar în scurt timp se va lansa și activitatea brutăriei.

Într-un spaţiu suportiv şi securizat, fete şi băieţi învaţă să lucreze în echipă, totodată obţin experienţă de muncă, iar CV-ul lor devine mai atractiv. Întreprinderea socială „Floare de cireş” este un program amplu de formare profesională care antrenează băieţi şi fete cu dizabilităţi în sfera alimentaţiei publice. În calitate de angajaţi, învaţă să prepare mâncare şi să o servească clienţilor, sau să cultive legume, astfel îşi dezvoltă încrederea în sine şi se pregătesc să devină lideri în familiile şi comunităţile lor.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările