ialovenionline
358161432 503167385298269 9057843007601242539 n

O scenă în aer liber a fost inaugurată la Puhoi. Directoarea grădiniței:„A fost o necesitate pentru copii”

5 iulie 2023
1190 vizualizări

O scenă în aer liber a fost inaugurată pe 1 iulie, la grădiniță „Lăcrămioara” din satul Puhoi. Scena a fost inaugurată în urma implementării proiectului: „O rază de lumină pentru viitorul copiilor”, câștigat de administrația grădiniței.

Până nu demult, grădinița „Lăcrămioara” din Puhoi nu avea un spațiu pentru desfășurarea activităților culturale. Inițiativa de a amenaja o scenă pentru activități a venit din necesitatea copiilor cât și a personalului instituției de a organiza programe culturale.

„Grădinița noastră nu este o grădinița tip, este una adaptată, cu două blocuri, unul din 1963 și celălalt din 1982 și avem la nivelul trei o sală de activități, dar e de tip mansardă, este josuț și nu ne permite să organizăm activități extracurriculare. De asta, de fiecare dată ne confruntam cu această problemă, că nu există spațiu pentru copii. Când vin teatrele nu exista spațiu pentru spectacole. A fost o necesitate pentru copii și pentru noi toți”, spune Natalia Țurcan, directoarea grădiniței din Puhoi.

 Tot ea spune că „satul nostru face parte din Rețeaua Națională LEADER în Moldova, Grupul de Acțiune Locală, unde am participat la instruiri, apoi la concurs și am obținut finanțare. A fost un drum lung și anevoios, dar am reușit”, menționează directoarea.

Construcția scenei a început în luna iunie, proiectul fiind realizat din mai multe surse financiare: programul LEADER în Moldova, AIPA,  bugetul instituției cât și contribuția primăriei satului Puhoi.

De asemenea, un alt grup de inițiativă „Bastina Puhoi” a câștigat un mini grant în valoare de  40 de mii de lei oferit de Misiunea Socială „Diaconia”, în cadrul unui alt proiect „Dezvoltarea comunităților coezive în zonele rurale ale Republicii Moldova”.  Din banii migrantului grupul de inițiativă a procurat scaune pe care le-a instalat lângă scenă. 

358218745 209540211618311 7226220587607534670 n

Evenimentul de lansare a scenei fost însoțit de un program artistic realizat de tinerii din localitate.

În grădinița „Lăcrimioara” din satul Puhoi frecventează peste 150 de copii.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările