ialovenionline
img 6146

O „Spălătorie Socială” ar putea fi amenajată la Cărbuna

30 iunie 2023
413 vizualizări

Autoritățile locale din satul Cărbuna intenționează să amenajeze o spălătorie socială, în cadrul unui proiect sprijinit și finanțat de Uniunea Europeană. Primarul localității spune că a depus deja proiectul și este în așteptarea rezultatelor. Consiliul local a aprobat la ultima ședință implementarea proiectului, în parteneriat cu Asociația Obștească „Ghiocel de Cărbuna”.

“Avem bătrâni țintuiți la pat, care sunt singuri, și ei nu au posibilități de a-și spăla hainele, pentru a duce un trai decent. Ne-am gândit să înaintăm acest proiect, așteptăm finanțarea ca să deschidem o spălătorie socială, pentru oameni care nu au acasă apă, mașină de spălat. Să dotăm un spațiu, acest centru pe care vrem să îl deschidem, cu o mașină de spălat automată de capacitate mare, cu uscător”, ne explică primarul de Cărbuna, Constantin Cecoi.

Valoarea proiectului este de 31.600 euro, cu o contribuție a Primăriei de 10%, pentru angajarea a două persoane.

„O să angajăm un asistent social și un șofer, care să meargă cel puțin o dată în săptămână să strângă hainele, să le spele, să le usuce, să le calce dacă este nevoie și să le ducă înapoi, iar acest lucru să fie sistematic”, mai spune Constantin Cecoi.

În Republica Moldova mai există așa gen de proiecte. La o simplă căutare pe internet, am găsit spălătorii sociale la Glodeni și la Tîrnova (Dondușeni).


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările