ialovenionline
oamenipentrualbine 1

#OameniPentruAlbine – campanie de sensibilizare pentru protejarea albinelor

26 martie 2021
617 vizualizări

Mii de colonii de albine mor în fiecare an în Moldova din cauza utilizării necontrolate a substanțelor chimice în agricultură și lipsei informării.

Albinele nu oferă doar miere gustoasă, dar și aduc nenumărate beneficii atât culturilor de câmp, cât și plantațiilor de pomi fructiferi. Polenizarea asigurată de acestea crește cantitatea și calitatea multor culturi agricole, asigurând sporuri considerabile de producție. Astfel, reducerea numărului de familii de albine, sau chiar dispariția aceastora, poate avea urmări greu de imaginat.

Pentru a salva albinele și pentru avea recolte mai bune, Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM) și Uniunea Republicană a Asociațiilor Producătorilor Agricoli (UniAgroProtect) desfășoară o campanie de sensibilizare prin care își propun să mobilizeze apicultorii și agricultorii, dar și întreaga societate, să acționeze împreună pentru protejarea albinelor.

În cadrul campaniei, agricultorii sunt îndemnați să folosească bunele practici agricole și să informeze primăriile și apicultorii despre tratamentele planificate, iar apicultorii să înregistreze stupinele la primării și să denunțe cazurile de intoxicație a albinelor la ANSA.

Campania #oamenipentrualbine este organizată în parteneriat de Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM) și Uniunea Republicană a Asociațiilor Producătorilor Agricoli – UniAgroProtect, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul proiectului Agricultura Performantă în Moldova.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările