ialovenionline
ziar electoral Ion Ceban Ialoveni

Orașul Ialoveni – suburbie a municipiului Chișinău!? Pliante electorale ale lui Ion Ceban, în căsuțele poștale din Ialoveni

17 octombrie 2023
356 vizualizări

Materiale electorale ce aparțin unui candidat electoral la funcția de primar al municipiului Chișinău au fost găsite în căsuțele poștale ale unui bloc din orașul Ialoveni, în condițiile în care ialovenenii nu participă la alegerile locale din municipiul Chișinău. Este vorba despre un ziar și un pliant electoral al Partidului Mișcarea Alternativa Națională, condus de Ion Ceban, candidatul partidului la funcția de primar de Chișinău.

Ziarul electoral are un tiraj de 280 de mii de exemplare, iar pliantul – doar 1000 de exemplare. Nu se cunoaște, însă, câte din aceste exemplare au ajuns în orașul Ialoveni.

393616664 345772957907671 765060804928958375 n

Am contactat-o pe Natalia Ixari, consiliera lui Ion Ceban pe domeniul comunicării, pentru a afla cum este argumentată distribuirea acestor materiale electorale într-o localitate ce are proprii săi candidați și nu participă la alegerile locale din municipiul Chișinău. Aceasta spune că „fie este vorba despre o greșeală, fie cineva a făcut asta intenționat”.

„Sunt și invitații lipite pe ușile oamenilor în care se spune că primarul așteaptă la întâlniri într-o locație sau alta. Probabil cineva intenționat face asta. În ce bloc au fost găsite aceste pliante? Ce adresă? Noi vom verifica”, ne-a spus Natalia Ixari.

Amintim că la 5 noiembrie 2023 au loc alegeri locale generale în toate localitățile din Republica Moldova. Cetățenii urmează să aleagă primarul localității, consilierii locali și consilierii raionali.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările