ialovenionline

Guvernare locală

ialoveni mai 2024

Orașul Ialoveni va cere statut de municipiu

21 mai 2024
269 vizualizări

Orașul Ialoveni va solicita, repetat, să i se acorde statutul de municipiu. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 21 mai 2024, la ședința Consiliului Orășenesc Ialoveni. 

Consilierii au acordat primarului împuternicirea de a înainta Parlamentului solicitarea privind atribuirea orașului statutul de municipiu.  

„Noi am pregătit tot pachetul de documente, ne-am străduit să acumulăm toate materialele necesare. Este o problemă nu atât de simplă, ne vom strădui să aducem toate argumentele. Urmare căpătării acestui statut vom avea și alte privilegii, de exemplu impozitele vor veni toate în APL (Administrația Publică Locală), și se va exclude expedierea lor către alte localități. Nu știu dacă o să se supere colegii noștri de nivelul doi (Consiliul Raional), dar noi credem că merităm să avem acest statut”, a declarat primarul Sergiu Armașu în cadrul ședinței.

Consilierul Platformei DA, Liviu Vovc, a sugerat organizarea consultărilor publice pe acest subiect, pentru a evita eventuale nereguli privind lipsa unor consultări.

“Noi am făcut acest lucru înainte, în 2016 noi am mai cerut statut de municipiu, dar ne-au refuzat, acum mai încercăm odată”, a răspuns primarul.

De menționat ca alte orașe, centre raioanale, precum Hîncești, Edineț sau Ungheni, au statut de municipiu.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările