ialovenionline

Guvernare locală

800px Ukr Kh Pervomaiskyi Court 20.10.2018 SU HSPervomaisky, Harkov

Orașul Ialoveni va semna un nou acord de înfrățire cu o localitate din România, dar și cu un oraș din Ucraina

13 decembrie 2022
608 vizualizări

Consiliul orășenesc Ialoveni a aprobat un proiect de decizie privind aprobarea semnării acordului de înfrățire și cooperare dintre orașul Ialoveni și orașul Gura Humorului din județul Suceava, România. Un alt acord de înfrățire pe care urmează să îl semneze orașul Ialoveni este cu orașul Pervomaisky, regiunea Harikov, Ucraina.

Potrivit deciziei acordurile vor fi semnate de către primarul orașului Ialoveni.

Gura Humorului este o localitate ce a dobândit statutul de staţiune turistică de interes naţional. La 1 iulie 2010, oraşul Gura Humorului avea o populaţie stabilă totală de 15.748 locuitori. Potrivit presei din România, Gura Humorului este una dintre stațiunile turistice care strâng an de an sute de mii de turiști, datorită faptului că pe teritoriul orașului se afla celebra Mănăstire Voroneț, monument istoric și religios ce datează din anul 1488, dar și datorită poziționării orașului ce face din Gura Humorului o importantă stațiune climaterică a României.

Orașul Pervomaisky este al patrulea cel mai mare oraș din Harikov, cu o populație de 28.986 de persoane. Orașul este cunoscut pentru Khimprom, una dintre cele mai mari fabrici chimice din fosta URSS.

Screenshot 2022 12 09T145916.029
Screenshot 2022 12 10T131523.916

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările