ialovenionline
dusterul in garajul CRI 4 scaled

Partide „noi”, năravuri vechi

3 martie 2021
1684 vizualizări

La finele anului 2020, Aparatul președintelui raionului Ialoveni a procurat un automobil nou de model DACIA DUSTER, în valoare de peste 350 mii de lei.Achiziția a fost făcută din banii rămăși în soldul disponibil la sfârșit de an bugetar 2020. Majoritatea consilierilor raionali nici n-au știut despre această achiziție, care n-a fost trecută pentru aprobare prin ședință a Consiliului raional Ialoveni.

De remarcat, că în primăvara anului 2018, reprezentanții PD, imediat după ce au preluat conducerea raionului Ialoveni, primul lucru care l-au făcut – au procurat automobil nou de serviciu pentru președintele raionului, ales atunci în persoana lui Lilian Carmanu, de la PD. O Skoda Superb de culoare neagră, cu dotări Full Option și care a costat în jur de 700 mii de lei din bugetul public. Au înmatriculat-o cu numere „guvernamentale” RGM 050, ca să nu-și mai dea seama nimeni cui aparține.

Întrebare retorică:
Care este deosebirea dintre reprezentanții PD și reprezentanții actualelor partide PAS, Platforma DA și PLDM, care primul lucru care îl fac când ajung la conducere este să-și procure mașini noi de serviciu?
Iar din TV, reprezentanții acelorași partide „europene” ne vorbesc că trebuie stopată irosirea banului public.

Despre Skoda procurată de PD în 2018, au tăcut chitic, au preluat-o în folosință, fără a mai scoate public faptul că a fost o irosire de bani publici.

Mâine, 4 martie 2021, are loc ședința Consiliului raional Ialoveni. Neoficial, am înțeles că DUSTER-ul recent achiziționat va fi donat unui centru de sănătate din raionul Ialoveni…. Bună strategie pentru a-și drege imaginea. 

Drumurile pe care le aveți în gestiune prin centrul orașului Ialoveni când le măturați?
Poate găsiți bani și pentru niște semafoare pe care le tot promiteți în orașul Ialoveni, de vreo 2 ani deja?


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările