ialovenionline
sansa partid

Partidul „Șansă” controlat de llan Șor a fost scos din cursa electorală

3 noiembrie 2023
374 vizualizări

Candidații partidului Șansă au fost scoși din cursa electorală prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).  Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean, în această seară, 3 noiembrie, în cadrul unei adresări către poporul Republicii Moldova. Recean a precizat că Republica Moldova este ținta unui război hibrid, lansat de Federația Rusă, prin intermediul grupărilor criminale conduse de condamnatul penal Ilan Șor. 

 În buletinele de vot, în dreptul tuturor candidaților Șansă, va fi indicată ștampila „RETRAS”. 

„Vreau să informez societatea despre un fenomen extrem de grav și toxic care se întâmplă la ora actuală în țara noastră. Planul Rusiei e să subordoneze R. Moldova prin atac constant, ei vor să ne rupă țara, să o divizeze, să alimenteze separatismul. Republica Moldova are sarcina și obligația să curme aceste tentative de a semăna haos și panică. (…) Schema e menită să lucreze în câteva etape. A început în vara anului trecut, cu sumedenii de alerte false, pentru a bloca sistemele noastre și pentru a tensiona societate. Au finanțat proteste cu oameni antrenați să producă violențe și dezordini în masă. Au încercat să creeze în R. Moldova un spațiu de anarhie mediatică. Am stopat toate acestea. Doar că în ultimele luni au început să cumpere alegerile la propriu. (…) Ce au făcut autoritățile? Cinci mii de oameni zilnic erau în tot sistemul, în toată țara, ca să monitorizeze, să patruleze, să prevină, să atenționeze. (…) Gruparea criminală doar și-a schimbat numele, dintr-un partid scos în afara legii – în alte formațiuni. Dar sunt exact aceeași oameni și metode”, a mai declarat premierul Dorin Recean.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările