ialovenionline
Consiliul raional Ialoveni toamna 2023

PAS câștigă cele mai multe mandate în Consiliul Raional Ialoveni

6 noiembrie 2023
920 vizualizări

Partidul Acțiune și Solidaritate s-a clasat pe primul lor în preferințele locuitorilor raionului Ialoveni, la alegerea consilierilor raionali, cu votul a 45,45% din alegători, echivalentul a 16.033 voturi. Formațiunea urmează să ocupe 17 fotolii de consilier, din cele 33 de fotolii repartizate Consiliului Raional Ialoveni.

De menționat că, Ialoveni este al doilea raion din țară în care PAS a acumulat cele mai multe voturi. Pe primul loc se află Strășeni, unde PAS a acumulat 47,92% din voturi.

Conform rezultatelor preliminare, următorul favorit al alegătorilor este Liga Orașelor și Comunelor, care va avea 4 mandate de consilier raional.

Platforma Demnitate și Adevăr va avea 3 mandate, Partidul Social Democrat European – 3 mandate, Partidul Democrației și Consolidării Moldovei – 3 mandate, Partidul Socialiștilor – 2 mandate, Partidul Democrația Acasă – 1 mandat.

PCRM, PLDM, Partidul Schimbării, CUB, PNL și PL – nu acced în Consiliul Raional Ialoveni.

Screenshot 2023 11 06 at 10.57.32

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările