ialovenionline
Captură fotoCaptură foto

Pe 1 iunie va fi organizat la Chișinău un marș în susținerea parcursului european al Republicii Moldova

28 mai 2024
205 vizualizări

Pe 1 iunie în Chișinău va fi organizat un marș al tinerilor în susținerea parcursului european al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de deputatul PAS, Eugeniu Sinchevici și eurodeputatul Siegfried Mureșan. Potrivit organizatorilor evenimentul va începe la ora 10:30 în scuarul magazinului UNIC, iar participanții se vor deplasa în fața Parlamentului, unde vor ține discursuri.

Eugeniu Sinchevici a menționat că marea majoritate a tinerilor din Republica Moldova susține integrarea europeană și a îndemnat tinerii să iasă la marș. „Este bine să vedem câți noi suntem de fapt și să arătăm tuturor celorlalți cât de mulți suntem. Noi vrem să atragem atenția asupra noastră. Astfel de marșuri sunt bune pentru a porni o discuție, pentru ca oamenii să analizeze care sunt preferințele acestei țări. Și este bine ca absolut toți cei care vor merge la vot pe 20 octombrie și vor avea în fața lor alegerea între un viitor prosper și european al Republicii Moldova sau rămânerea într-o zonă neutră, afiliată mai degrabă estului, este bine ca fiecare să înțeleagă că majoritatea tinerilor ai acestei țări susțin integrarea europeană”, a mai spus parlamentarul.

Prezent la eveniment, eurodeputatul Siegfried Mureșan a menționat că pe 20 octombrie va avea loc referendumul pentru integrarea europeană și este foarte important ca până atunci toți cetățenii să fie informați corect despre oportunitățile pe care le aduce UE. „Să le spunem oamenilor ce este Uniunea Europeană, ce câștig aduce pentru ei. Să le spunem oamenilor că Uniunea Europeană este un proiect de pace, este un proiect bazat pe libertate”, a notat europarlamentarul.

Amintim că Republica Moldova a obținut statutul de țară candidată în iunie 2022, iar în decembrie 2023, liderii europeni au decis să deschidă negocierile de aderare.
În acest an pe 20 octombrie, în ziua alegerilor prezidențiale, va avea loc și  referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările