ialovenionline

Guvernare locală

Brown Cream Aesthetic Photo Colage 2

Pe 28 iulie Primăria Ruseștii Noi invită cetățenii la audieri publice

27 iulie 2023
540 vizualizări

Primăria Ruseștii Noi invită cetățenii din localitate pe 28 iulie, ora 15.00, la audieri publice. Audierile se vor desfășura în incinta primăriei și va aborda două subiecte: reabilitarea sectoarelor de drum 2020 -2023 și distribuirea celor 314 m3 de beton.

Primăria Ruseștii Noi îndeamnă cetățenii să participe la audieri cu luări de cuvânt. Cetățenii se pot înscrie prealabil la primărie ori cu 10 minute înainte de ședință. Iar ordinea luărilor de cuvânt se va efectua strict în ordinea înregistrată.

Primara localității, Valentina Meșină susține că în cadrul audierilor se va analiza care sectoare de drum sunt pregătite pentru a primi beton. „Urmează să analizăm câte sectoare de drum sunt pregătite pentru contribuție, care este de 40% din costuri și care au pregătit caietul de sarcini și devizul de cheltuieli”, menționează primara.

În cadrul audierilor se prezintă obligatoriu:
– liderul sectorului de drum;
-cererea;
– caietul de sarcini și Devizul de cheltuieli;
– contribuția financiară a locuitorilor;
-nota conceptuală în linii generale, în care să fie expusă clar problema, numărul de beneficiari pe diferite categorii.

Valentina Meșină spune că aceste audieri reprezintă un proces transparent atât pentru primărie cât și pentru locuitori. „La primărie avem recepționate vreo 60 de cereri din partea cetățenilor pentru drumuri iar prezența liderilor din sectoarele de drum care doresc să beneficieze de beton este strict necesară. Cei care vor veni la audieri și vor prezenta devizul de cheltuieli cât și contribuția financiară vor ajunge pe masa consilierilor pentru examinare, aici se finalizează speculațiile că am împărțit cum am dorit acest beton” , menționează primara.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările