ialovenionline

Guvernare locală

sediu centru transfrontalier 1

Pentru că le aduc pierderi, Consilul raional își dă în arendă bunurile

26 ianuarie 2021
561 vizualizări

Construit pe bani europeni în cadrul unui proiect transfrontalier, finanțat de Programul Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013, acest Centru de sprijin pentru mediul de afaceri transfrontalier s-a aflat în gestiunea Consiliului raional.

Clădirea centrului se află în pădurea de lângă Ruseștii Noi și a fost dată în exploatare prin anii 2012-2013, dar nu a fost practic utilizat niciodată pentru „sprijin pentru mediul de afaceri” și stă mai mereu închis. Doar periodic Consiliului raional mai organizează câte un seminar, forum sau festival.

La ședința din 3 decembrie 2020, consilierii raionali au aprobat că clădirea centrului să fie dată în arendă. Inițiativa de dare în arendă aparține Secției Economiei a CRI.
Unul din argumentele prezentate în nota informativă a deciziei este că provoacă doar pierderi:
„Din ziua deschiderii acestui edificiu Consiliul raional Ialoveni suportă doar cheltuieli: de întreținere, de personal etc.
Doar câteva cifre.
În anul 2018  din   bugetul raional au fost cheltuite  272 401 lei, venituri – 1952, 4 lei;
În anul 2019: cheltuieli – 259 608 lei, venituri – 3 951 leiÎn anul 2020 (zece luni): cheltuieli -141 904 lei, venituri – 4377,6 lei.”

Conform anexei Nr.9 din Legea bugetului de stat pentru anul 2020, prețul inițial de pornire constituie 395 389,61 lei, cu suma acontului de 10%.

Care sunt detaliile deciziei și condițiile de dare în arendă și câteva fotografii cum arată respectivul centrul:

anunt transfrontalier
sediu centru transfrontalier 2
sediu centru transfrontalier 4
sediu centru transfrontalier 3
Decizia locatiune centru transfrontalier
nota informativa centru transfrontalier

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările