ialovenionline
438094230 3902321896757402 4862072431893110586 n

Pentru o comunitate mai sigură: Un agent economic a instalat gratuit camere de supraveghere la Biserica „Sf. Martiri Brîncoveni” din Ialoveni

4 mai 2024
570 vizualizări

În ajun de sărbătorile de Paști, un agent economic din Ialoveni a demonstrat cum fiecare din noi poate contribui la siguranța si bunăstarea comunității locale. Compania AltNet, care furnizează servicii de internet și televiziune, s-a oferit să instaleze gratuit camere de supraveghere în curtea Bisericii „Sf. Martiri Brîncoveni” din localitate și să ofere bisericii acces la internet.

Ideea de a avea un spațiu supravegheat video a apărut după ce biserica a fost jefuită de câteva ori. Administratorul companiei Altnet, Sergiu Slivinski, spune că preotul Mihai a apelat la companie pentru a putea pune capăt acestor furturi.

Părintele a apelat la noi să ajutăm. Situația cu furturile era cam tristă și am vrut să soluționăm problema”, ne-a spus Sergiu Slivinski.

Compania a instalat gratuit și alte camere de supraveghere la trecerea de pietoni de la Școala de Arte și la Liceul Teoretic „Andrei Vartic”. Cheltuielile pentru instalarea și întreținerea acestor camere de supraveghere „nu sunt colosale” și ține mai mult de responsabilitate civică, spune, Sergiu Slivinski.

Nu știu dacă e corect să spunem că aceste camere previn accidentele, dar intenția este ca aceste camere să aibă cel puțin un impact psihologic asupra oamenilor, să îi facă mai disciplinați. Poate oamenii vor fi mai atenți dacă vor ști că sunt monitorizați”, mai spune administratorul companiei.

Biserica „Sf.Martiri Brîncoveni” din or.Ialoveni aduce sincere mulțumiri companiei „AltNet” pentru acordarea ajutorului de supraveghere video pe care am decis-o să o instalăm, pentru siguranța noastră și a celor din jur. (…)Mulțumim întregii echipe, pentru suport și implicare ca să avem un lăcaș supraveghet și monitorizat”, se arată într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările