ialovenionline
perchezitii CNA la IAloveni

Percheziții CNA la Ialoveni. O persoană a fost reținută

20 mai 2024
550 vizualizări

Președintele Comisiei Medicale a conducătorilor de autovehicule din orașul Ialoveni, secretara comisiei, medicul psihiatru și trei intermediari sunt cercetați de CNA și procurori pentru corupere sistemică. Potrivit faptelor investigate, membrii Comisiei sunt bănuiți că primeau sistematic de la diferite persoane fizice bani ce nu li se cuvin în schimbul  facilitării eliberării adeverinței medicale a conducătorilor de vehicule și a candidatului pentru obținerea permisului de conducere fără ca cei din urmă să fie supuși examenului medical.

Ca rezultat, în perioada martie-mai 2024,  au fost documentate peste 40 cazuri de primire a mijloacelor financiare de către membrii Comisiei Medicale, iar sumele variau între 300 și 800 de lei pentru un certificat. 

În dimineața zilei de astăzi, 20 mai, ofițerii CNA au desfășurat 12 percheziții, în urma cărora secretara Comisiei Medicale a fost reținută pentru o perioadă de 72 ore și urmează a fi plasată în izolatorul CNA. Alte 5 persoane urmează a fi recunoscute și audiate în calitate de bănuit și cercetate în stare de libertate.

Urmărirea penală pe caz continuă sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău.

Contactat de IaloveniOnline directorul Spitalului Raional Ialoveni, Dinu Șargu, spune că nu a văzut încă ordinul CNA și că nu știe mai multe detalii decât ceea ne oferă CNA.

Precizăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările