ialovenionline
374694528 671632501681437 5587694968926924011 n

Peste 1500 de elevi din raionul Ialoveni au primit Cutia Școlarului din partea Guvernului României

2 septembrie 2023
751 vizualizări

Nouă instituții de învățământ din raionul Ialoveni au fost printre cele 56 de școli care au beneficiat de proiectul „Cutia Școlarului”, realizat și finanțat de Guvernul României, prin intermediul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM). Astfel, 1111 de elevi din ciclul primar și 405 de elevi din ciclul gimnazial au primit gratuit câte o cutie cu rechizite școlare la 1 septembrie.

Instituțiile beneficiare sunt:
– Liceul „Ion Pelivan”, din Răzeni (328 de cutii),
– Gimnaziul „Mihai Eminescu”, din Ulmu (35 de cutii),
– Gimnaziul „Gurie Grosu”, din Nimoreni (163 de cutii),
– Liceul Teoretic Costești (224 de cutii),
– Liceul Teoretic Olimp, din Costești (219 de cutii),
– Liceul Teoretic Zîmbreni (232 de cutii),
– Gimnaziul Hansca (120 de cutii),
– Liceul Teoretic Țipala (25 de cutii),
– Gimnaziul din Sociteni (170 de cutii).

DRRM a menționat pentru IaloveniOnline că au fost distribuite cutiile pentru ciclul primar și gimnazial și că „au ales zone rurale unde este nevoie și se ajunge mai greu cu donațiile”.

De menționat că secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, a vizitat ieri, 1 septembrie, alături de consilierul prezidențial, Sergiu Nistor, și Andrei Novac, secretar de stat MAE, Liceul Teoretic „Ion Pelivan” din Răzeni, unde au fost oferite copiilor cutiile.

Directoarea Liceului spune că materialul didactic din aceste cutii este valoros și va fi utilizat la ore. „Pentru liceul nostru au fost oferite 328 de cutii, pentru ciclul primar. În cutii se regăsesc rechizite școlare precum: creion, stilouri, acuarelă, ghiozdan și cărți de literatură artistică. Noi am transmis o ofertă și respectiv am fost telefonați că am fost acceptați. Sunt foarte binevenite astfel de cadouri pentru copii. Noi am discutat cu colectivul de profesori despre componența acestor cutii și pentru ciclul primar ne-au asigurat cu toată literatura artistică, pentru că sunt cărțulii cu ghicitori, poezii, respectiv aceste bunuri vor fi utilizate la ore”, ne spune directoarea Liceului Ion Pelivan, din Răzeni, Aliona Baidan.

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova susține la început de an școlar copiii din mediul rural, din Republica Moldova.

La nivel național, 10.000 de elevi din 56 de școli din întreaga Republica Moldova au primit la început de an școlar pachete de cărți și rechizite din partea DRRM.

Proiectul „Cutia școlarului” este realizat și finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și are ca scop reducerea ratei abandonului școlar și sprijinirea elevilor din medii defavorizate.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările