ialovenionline
IP Ialoveni

Peste 300 de amenzi au fost aplicate anul trecut de polițiștii din Ialoveni, pentru nerespectarea regulilor pandemice

7 februarie 2022
410 vizualizări

Peste 200 de mii de lei au ajuns în bugetul statului în anul 2021 de la cetățeni, locuitori ai raionului Ialoveni, care au încălcat normele și regulile impuse în contextual pandemiei covid-19.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Ialoveni, zilnic, polițiștii sunt în teritoriu pentru a preveni și combate efectele pandemiei. Astfel, în 2021, în raionul Ialoveni au fost aplicate 302 amenzi, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice. Suma totală a sancțiunilor a constituit 630.100 lei, fiind achitate 205.650 lei, potrivit informațiilor oferite de ofițeru de presă al IP Ialoveni.

Totodată, de la începutul anului 2022 au fost aplicate 11 amenzi. Suma totală a sancțiunilor constituie 17.300 lei, dintre care 6500 lei au fost achitate în termen de 72 de ore.

Sancțiunile au fost aplicate în baza art. 76/1 Cod Contravențional, care prevede:

sanctiuni COVID

Inspectoratul de Poliție Ialoveni atenționează repetat asupra necesității respectării restricțiilor impuse prin hotărârile CNESP, determinate de creșterea incidenței prin COVID -19, de riscurile sporite ale tulpinii Omicron pentru copii și femei însărcinate, dar și de capacitatea limitată de internare a sistemului de sănătate în contextul majorării numărului de infectări în rândul copiilor.

Respectați măsurile de igienă colectivă și individuală, în limita posibilităților evitați locurile aglomerate și purtați masca de protecție pentru a limita răspândirea îmbolnăvirii cu Covid 19, în rândul celor apropiați.

Nerespectarea măsurilor obligatorii de sănătate publică, va servi drept temei pentru atragerea la răspundere contravențională a persoanelor fizice și juridice.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările