ialovenionline

Guvernare locală

Consiliul raional Ialoveni2

Peste 6 milioane de lei vor fi achitate drept „plăți unice cu caracter excepțional”. Consiliul Raional Ialoveni se întrunește în ședința

7 decembrie 2023
505 vizualizări

Pe 8 decembrie, ora 10:00 în sala mare de ședințe a Consiliului raional Ialoveni va avea loc ședința ordinară a consiliului. O dispoziție în acest sens a fost semnată de președinta raionului, Natalia Eremia. Pe ordinea de zi sunt 12 subiecte.

În cadrul ședinței va fi supus votului bugetul raional Ialoveni pe anul 2024 în prima lectură. Astfel, pentru anul 2024 se planifică un buget în sumă de 305 277,7 mii lei și la Cheltuieli în sumă de 303 944,5 mii lei, cu sold bugetar în sumă de 1 333,2 mii lei, destinat  pentru rambursarea împrumutului recreditat între bugetul de stat și bugetele locale.

Consilierii vor aviza cererea de eliberare din funcție a Margaritei Tonu, șefa, Direcției Generale Asistență Socială și Protecția Familiei, privind eliberarea din funcția publică, cât și numirea în funcție a noului director al Școlii Sportive pentru Copii și Tineret Ialoveni. 

Un alt proiect de decizie prevede încetarea contractului individual de muncă pe durată determinată cu Stelian Cucu, șef al Instituției Medico-Sanitare Publice Centrul de Sănătate Ialoveni.

Consilierii ar putea vota modificarea bugetului Consiliului raional Ialoveni pe anul 2023, aprobat prin Decizia Consiliului raional nr.5/13 din 24 noiembrie 2022, cu suma de 2270,2 mii lei:
17,0 mii lei Bugetul Gimnaziului Alexandrina Rusu” satul Dănceni,
17,0 mii lei Bugetul Liceului TeoreticDimitrie Cantemir”,
17,0 mii lei Bugetul Liceului Teoretic Ruseștii Noi,
2219,2 mii lei Bugetul DGASPF,

De asemenea, s-ar putea aloca resurse financiare pentru:
30,0 mii lei, cu titlu de contribuție, IMSP Spitalul raional Ialoveni pentru executarea lucrărilor de renovare cu beton asfaltic a trotuarului din preajma instituției.
4,3 mii lei, IMSP Spitalul raional Ialoveni pentru executarea lucrărilor de renovare cu beton asfaltic a trotuarului din preajma instituției.
16,0 mii lei, Liceului teoretic Puhoi pentru achitarea serviciilor transport/cadre didactice.


De asemenea, unul din proiectele de pe ordinea de zi prevede acordarea unei plăți unice cu caracter excepțional, în mărime de 5000 lei personalului de conducere, personalului didactic, personalului didactic auxiliar și în mărime de 3000 lei pentru personalul nedidactic, personalul de specialitate, personal de deservire tehnică, auxiliar și muncitoresc. Suma totală a acestor plăți se ridică la peste 6,3 milioane de lei, pentru 1188 persoane fizice cu drep de a beneficia de plată.
Pentru insuficiența resusrelor energetice (energie electrică, gaze, comubustibil) s- au alocat 3 614,14 mii lei.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările