ialovenionline
Screenshot 2024 02 28 at 10.32.50

Pești înscriși în Cartea Roșie, crescuți la Ulmu

28 februarie 2024
555 vizualizări

Republica Moldova ar putea deveni cunoscută în lume nu doar pentru vinurile sale, ci şi pentru icrele negre, crescute în ferma unui om de afaceri din satul Ulmu, raionul Ialoveni. TVR Moldova a publicat un reportaj de la ferma lui Tudor Coșleț, care are o crescătorie de sturioni, peşti înscrişi în Cartea Roşie.

Antreprenorul spune că a gustat din primul caviar din fermă după aproape şapte ani de la primele investiţii, care acum se ridică la aproximativ două milioane de euro. E o afacere scumpă, dar răsplătită cu profit generos, susţine bărbatul. Un kilogram de caviar ajunge până la câteva mii de euro, iar cererea este enormă.

Acum, complexul său e alcătuit din trei hale: de creştere, reproducere şi prelucrare a peştilor, unii dintre care pot ajunge până câţiva metri în lungime.

Peştii sunt crescuţi în condiţii speciale, ecologice. Apa e pompată dintr-o fântână arteziană, tratată cu filtre moderne, iar temperatura este una constantă. Peştii sunt hrăniţi cu furaje aduse din Olanda. E nevoie de cel puţin şapte ani pentru ca aceştia să ajungă la maturitate şi să producă caviar.  

TUDOR COŞLEŢ, antreprenor: „Avem 70 de femele de specia siberian, sturion siberian, de la care pe parcurs o să obţinem caviar, sperăm adică.”

Întregul reportaj îl puteți urmări pe tvrmoldova.md.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările