ialovenionline
accesibilitate Ialoveni

Planul de acțiuni pentru îmbunătățirea accesibilității în orașul Ialoveni, publicat pentru consultări publice

13 august 2021
388 vizualizări

Primăria orașului Ialoveni propune pentru consultări publice proiectul Planului de acțiuni pentru îmbunătățirea accesibilității în orașul Ialoveni 2021-2023, elaborat cu suportul Centrului pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități (CDPD) și cu finanțarea Uniunii Europene.

Potrivit proiectului, în orașul Ialoveni sunt înregistrate oficial 850 de persoane cu dizabilități, dintre care 75 de persoane nevăzătoare și slab văzătoare.

Potrivit planului, se propune crearea unui grup de lucru care va elabora un plan de îmbunătățire a accesibilității a orașului, instalarea semafoarelor cu semnal sonor, instalarea pavajului tactil, îmbunătățirea accesibilității clădirilor publice, implicarea în dialog a reprezentanților Consiliului Raional, care gestionează strada principală din oraș, Alexandru cel Bun, Spitalul raional și alte instituții de nivel raional, îmbunătățirea accesibilității în Parcul Sfatul Țării, Piața Unirii și alte spații publice frecvent vizitate de locuitorii orașului.

Planul poate fi consultat pe pagina Primăriei Ialoveni.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările